Nechcem ťa strašiť, ale mám tu Hawke štelovateľnú lištu s Kozapmi a keď som si na Záľubici po prvom dni, keď sa ukázalo, že som nemal ešte dostatočne urobený klikací ťahák, nastrelil HW100 v tuneli a druhý deň som sa ráno zrýpal aj s kufrom na kopci, tak sa mi posunul puškohľad pri 30 metroch o 52 klikov vertikálne a cca 10 klikov horizontálne. Bolo po súťaži, pretože už nebol čas to znova nastreliť a já som to zistil až pri ostrej strelbe. Vďaka naklonenej lište to nešlo ani rýchlo korigovať a po pár nulách som odstúpil. Tá Hawke lišta nie je dostatočne stabilná, stačí trocha pôsobiť na páku na puškohľad a je to v ... Trvalo mi než som na to prišiel, pretože som nevedel, kde bol problém v tej veľkej zmene nástrelu. HW-čko bolo v poriadku, na Big Nikku som urobil niekoľkokrát box test a tiež o.k. Potom som povolil tie bočnice na Hawke lište a dosadil na predtým nastavený doraz náklonu a pritiahol to - a voilá nástrel bol približne ako pred tým zosypaním sa s kufrom. Problém teda nájdený: HW100, Hawke lišta s Kozapmi a Big Nikko nie sú dobrou kombináciou. Zadovážilo ale aj to, že kufor mám s pôvodnými molitanmi s pyramidkami a chcelo byto vyrezávané molitany, pretože takto to usadenie je v tom dost na fest a pri zrýpaní sa sa tá energia všetka preniesla do výbavy bez riadneho ulmenia. Uvidíš, či tvoja skladačka PCP, Hawke lišta, krúžky a puškohľad bude lepšia, ale určite daj potom pozor na nejaké nárazy apod. , ab sa to nehlo v tej lište.
_________________ HW100 hybrid /KT telo, 0.175 kartuš, 60cm lauf/ NS Diamond 10-50x60 MilDot
|