chlapci... trochu mechaniky - techniky do toho... na tej stavitelnej lište (jeden koniec je pevný predpokladám) druhý koniec sa dá nastaviť...
treba nájsť vhodný sklon pre danú zostavu a potom to celé na tej nastavitelnej strane prevŕtať 2mm alebo 3 mm vrtákom a vraziť tam pružný kolík tak ako je vpredu a je z toho "pevná" naklonená lišta... prípadne tých kolíkov tam môžeme navrtať viac...
koniec koncov na tej hawke lište tá diera na kolík je... stačí len prevŕtať...
teda ked už ju máš kúpenú... samozrejme ak sa dá kúpiť naklonená pevná nie je problem ale taká tuším ani nie je... (na pružinovky... nerátam extra lišty typu steier a spol. za brutál peniaze)
a možno to ber z tej druhej strany, čo by sa stalo ak by si to mal v pevnej montáži a tresklo by ti to dole... niečo by sa mohlo ohnúť/poškodiť... a to by bolelo kapánek více...
PS Alkaj: Kozap č. 21 nie je zlý, len ho treba umravniť... treba mať prípravky na zalapovanie a vystrednie očiek... ja som mu dal poslednú šancu, dvojdielne montáže, pomeral som všetko šublerou, začistil, vystredil som oká, vystredil som komínky na optike a stranová korekcia na 12 m nule je 5 klikov - 0,5 cm
na slávii som mal oká prehodené nevystredené a robilo to na 12 m asi 50 klikov - 5 cm