Paly750 píše:
Zdravím. Ohnáňam sa po novom puškohľade na HW 57. Do oka mi padol Hawke Varmint 6-24x44. Má s ním niekto skúsenosti? Vydrží na pružine? Aký je obraz? Ďakujem za rady.
Ahoj, mal som možnosť si porovnať v jednom kamennom obchode Varminta (24x), Panoramu (12x), Sidewindera (24x), Sport HD (12x) a najlepší obraz jednoznačne mal Sidewinder a Panoráma a najhorší bezkonkurenčne Varmint, pri maximálnom zväčšení sa na to doslova nedalo pozerať... (dúfam že sa za ten výraz Martin na mňa neurazí
)
Pár rokov dozadu som
Eclipsa mal, je to poriadna robustná optika, na pružine určite vydrží (mne na nej vadil iba akoby plávajúci zameriavaci bod), po optickej stránke je vcelku v pohode, aj keď pri max. zväčšení to tiež nieje to pravé orechové...
Takže ruky preč od Varminta a daj na radu chalanov a na pružinu zober Eclipsa, prípadne ti poradím ja, dolož ešte nejakú stovku a kúp novinku od Hawke -
Sidewindera s krížom
SR Pro, na vzduchovku podľa mňa lepšia (prehľadnejšia) osnova ako Half Mildot... V cene do 400€ asi nič lepšie ako Sidewindera nevymyslíš, za vyšší level už dáš minimálne dvojnásobok.