dnes, kedze bolo pekne , sice chladno ( 0 C) som sa podujal urobit aspon par merani konzistencie, aby som vedel co sa v puske skryva
Na meranie som pouzil chronograf CED M2, ktory meria ustovu rychlost na 0,1 m/s
http://www.cedhk.com/shop/products/CED- ... h-Set.htmlkedze som chcel pokial mozno eliminovat chybu chrona (len pre istotu) tak som skusal serie s roznymi JSB Diabolkami - hlavne s roznou vahou a striedal som to, aby som mal istotu, ze chrono skutocne zaznamena rozdiely v ustovych rychlostiach, v dosledku zmeny hmotnosti a nie kvoli nejakym problemom s konzistenciou.
Diabolky boli brane priamo z krabiciek bez akejkolvek kontroly tvaru ci nebodaj hmotnosti
Ustie hlavne bolo cca 20 cm od prveho hradla
Pripustam, ze prva seria mohla byt ciastocne ovplyvnena tym, ze som pusku zobral z izbovej teploty a prakticky po 5 minutach som zacal vonku s testom - je mozne ze rozdiel teplot sa mohol ciastocne podielat na vysledku, preto ten vacsi rozdiel
V jednej serii som urobil aj ten pokus, ze som nechal zbran nenabitu , pockal som 8 minut a potom som strelil cez chrono - chcel som overit na niektorych forach spominany problem s poklesom tlaku za regulatorom pri kratkej necinnosti pusky, ale ako je vidiet nic take sa nekonalo, rovnako to potvrdzuje aj prvy vystrel, ktory bol skutocne prvy pusteny cez chrono pricom naposledy bolo z pusky strelene vcera - je vidiet ze tam nebol prakticky ziadny rozdiel v porovnani s nasledovnym vystrelom
No aspon podla tohoto testu konzistencia tejto zbrane je vynikajuca a ja som spokojny!!
Dufam, ze si tieto vlastnosti tato vzduchovka uchova co najdlhsie