Ahojte, tak som objednal od Schneidera HW97K a riesim puskohlad. Dostal som do daru svojho casu Umarex 850 Airmagnum a na nom je Nikko Stirling Silver Crown 6x40.
Popravde naposledy som strielal zo vzduchovky na niekedy pred 20timi rokmi na skole, mozno aj davnejsie, ale kedze som vzdy chcel strielat tak som si konecne urobil radost po precitani mnozstva diskusii tu i tam
Mam uz sice pokrocilejsi vek, ale chcem sa tomu seriozne venovat, moc teda este neviem, castokrat o com tocite, ale v dnesnej dobe netu a youtube to nebude problem pochopit a pomaly sa naucit vsetko. No co ma prekvapilo, su tieto puskohlady. Nikdy by som si nemyslel ze bude taky problem zrovna puskohlad na vzduchovku. Myslel som ze dam max 100 EUR a vybavene
No ako pozeram hlboko som sa mylil
Vzduchovka + Vmach kit (snad je to Vmach kit kedze Schneiderova stranka je priserna na dnesnu dobu
http://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/products_id/30841) + doprava stoji 483 EUR no a tu najviac diskutovana optika Hawke Sidewinder aj ked su tu nejake kritiky, tak vyjde okolo 500 EUR a to je brutal.
Neviem moc o parlaxii a merani vzdialnosti, mildot, zastrielani a pod, popravde prakticky nic, to sa chystam naucit a trenovat. Nikto nespadol z neba mudry. A tym padom neviem ci ma pre mna vyznam kupovat zrovna takyto puskohlad.
Ale zase neviem ci si vystacim s tym hore spominanym Nikko Silver 6*40. Urcite ho nasadim na uplny zaciatok pokial daco neobjednam, ale to by som sa chcel poradit, ze co kupit nazaciatok, aby sa to nerozpadlo po 100-500 vystreloch, co by to malo mat ake "funkcie" a pod. Na druhu stranu razim cestu ze nie sem dost bohaty aby sme kupovali lacne veci, cize nerad by som teraz vyhodil 100-200 EUR na nieco co nebude dobre.
Po com sa mam teda poobzreat? Co som zanedbal ja, by som chcel casom naucit syna, ked ja sam budem vediet, syn ma teraz malinko cez 2 roky, cize casu mam dost
Proste chcem sa tomu v ramci casovych moznosti seriozne venovat. A s takou super vzduchovkou:) Ked som minule mal na tyzden pozicanu od kamarata vzduchovku, tusim to bola tiez Umarex, ale nebola zla, na to ze som o tom vobec nic netusil, tak ten pocit poznate, ked ju berete do ruky, no napisem to rovno, pocit vzrusenia
Dik za kazdy dobry tip a radu akou cestou sa vybrat. P.S. Ten darovany Umarex je z druhej ruky, flase a bomby mi nesedia, okrem toho ked som to vyskusal tak to kolecko / zasobnik sa zasekaval, proste ziadna radost zo strelby
Dik,
maros