VladoB píše:
......... nezostala mi ina moznost ako skratit strunu. Skratenim o cca 6 mm + plus nieco malo zabrusenim som vykon znizil o necele 2 J. Pruzinu som nemusel vobec stlacat ked som nasrobovaval blok spuste. Teraz pusku rozoberiem aj na konferencnom stoliku ako jeden manik co to prezentoval ako vyhodu TX 200. Vystrel je teraz kultivovanejsi. Vykonovo som sice o nieco nizsie ako vsetci ostatni a na 50 m budem teraz doklikavat viac o jednu uhlovu minutu. Som vsak presvedceny, ze to stalo za to. Podarilo sa mi v FT sede na 34 m z desiatich ran zasiahnut 5x do 15-tky, 3x do 25-ky a tie posledne 2 by som asi presekol na hrane 25-ky. ( vnoreny terc ). Neveriacich pozdravujem a odkazujem, ze som sedel na pasme. Je to samozrejme stale pruzinovka, chyby pri potiahnuti spuste bude vzdy nasobit na rozdiel od PCP. Takto vyladeny V-mach mi vsak robi ozaj velku radost. Pri neuspokojivom vysledku na sutazi za to urcite nebude moct puska.... .
Tento moj prispevok ma 2 roky. Az po ME FT v Madarsku som celu pusku opat rozobral. Za posledne 2 roky som zbran osetroval iba povrchovo. Od poslednej demontaze vystrelila odhadom 15 000 vystrelov. Hadajte co som nasiel ked som ju otvoril ? .... Vobec nic, vsetko vyzeralo ako keby som ju mal otvorenu iba vcera. Ubudlo iba z mnozstva vazeliny na spustovom haku na strane piestu. Pruzina bez ziadnych deformacii, sadla iba o 0,5 J. Vsetko som vycistil technickym benzinom, na patricne miesta som naniesol primeranu vrstvu cistej vazeliny. Do piestu som vlozil jednu podlozku, pusku zlozil a nastrelil optiku. Ked budem mat viac casu skontrolujem rozptyl a balisticku krivku. Bez tej podlozky som mal 14,2 J. Ak budem nespokojny s chovanim pusky, podlozka pojde von.
Zhrniem to, V-mach je perfektny material. Puska sa vyznacuje uzasnou dlhodobou konzistenciou. Zivotnost pruziny nebude mensia ako 20- 30 000 vystrelov. Pruzinu vsak treba rozumne skratit, inak sa nezmestite do limitov.....