lubor píše:
Na FT to ma malo (8x32) ...
V FT už nie som dosť dlho, takže tu možno budem len za vyrývača neznalého veci, ale pripadajú mi tieto slová trochu silné... Pripadá mi to, akoby sme došli do štádia, keď automobilky presviedčajú zákazníkov, aby si kúpili podľa možnosti Audi Q7 quattro alebo BMW X6 Xdrive, lebo inak sa na návštevu ku kamošovi dostatočne komfortne a bezpečne nedostanú.
Roky sa strieľalo FT s puškohľadmi 8-32x a nezdá sa mi, žeby práve puškohľady 10-50, 10-60x urobili medzi strelcami taký výkonnostný skok a rozdiel. Medzitým získali najmä skúsenosti a majú aj lepšie zbrane.
Absolútne nepopieram, že klikanie je s 50x priblížením presnejšie. Ale o čo tu vlastne ide? Aby sme sa dokupovaním stále dokonalejšieho príslušenstva redukovali na majiteľa ukazováka, ktorý stlačí spúšť? Ešte by som si vylial srdce, ale radšej nie. Ani toto som možno nemusel písať, ale nedalo mi.
Jediné, v čom vidím u toho lowcost puškohľadu problém, sú jeho optické kvality v porovnaní s inými 8-32x, ale ani v tom nie som odborník
Napriek všetkému, čo som vyššie uviedol, držím všetkým palce na súťažiach a nech sa vám darí