Tak s odstupom času pár slov. Skôr som sa k tomu nejak nedostal.
HFT Maratón je za nami a podľa odozvy sa vydaril. Bola to riadna zaberačka ako pre strelcov, tak aj pre staviteľov trate. Ja osobne som toho mal plné zuby, lebo ma trafil nejaký bacil a od štvrtka do soboty som behal po trati s teplotou. Povedal som si, že toto je posledné HFT ktoré som robil a HFT prenechávam na Skýcov. Ako som už písal v propozíciách v tomto HFT Maratóne sa myslelo aj na deti a bola to dobrá voľba aj keď sa muselo postaviť niečo navyše. Ale ich úprimná radosť bola náplasťou pre naše uťahané telá. Juniori nemali vôbec problém odstrieľať 30 povinných terčov a navyše ďalších 20. Na ich vek Viktorka (8r.) jej prvá vážna súťaž, Sárka (11r.), Benjamín (12r.) malí Robocop (odstrielal celý maratón) podali výborný výkon. U Fera tlačiareň na diplom 1. miesto už tlačila meno a priezvisko sama. Neviem na čom Fero fičí, ale stáva sa postrachom "sklopiek". Serpa podal výborný výkon aj keď sa viac venoval dcére ako sebe. Igi79 náš bývalí strelec FT teraz český strelec HFT ukázal, že strieľať stále vie. Ešte, že tie strelecké pozície boli viac pre pravákov ako ľavákov inak by nám odniesol zlato do Česka. (pri jeho kvalitách to bol zámer) Libor (hosť z Česka) aj napriek tomu, že sa mu nedarilo, tak ako si predstavoval mal vždy dobrú náladu. Možno si táto akcia zaslúžila väčší počet strelcov ako bolo spomenuté, ale zišla sa tam výborná partia a ja som na tejto HFT súťaži bol kľudný nemusel som mať strach ohľadom bezpečnosti pri streľbe a byť rád, že súťaž skončila a nikomu sa nič nestalo . Za celú súťaž bolo jedno jedine napomenutie za odloženie zbrane na stanovisku. Teplota je dávno za mnou po víkende som stihol aj zrelaxovať a začal som premýšľať čo s touto akciou do budúcna.
To Majuša:
Na začiatku som mala obavy, ako tých 200 sklopiek odstrieľam, ale v nedeľu poobede, keď padla posledná mi bolo aj ľúto, že to už končí. Boli sme asi komplet všetci unavení, ale tá atmosféra bola neskutočná - kľud a pohodička pri strieľaní.Aby Majuše na budúci rok to nebolo ľúto, že to tak rýchlo skončilo, tak jej urobím radosť a bude ultra Maratón 300 terčov a začne sa už v piatok.
To igi79:
Takto spickovo pripravena sutaz by si urcite zasluzila aspon 50 strelcov - na dalsie roky by som ju urcite doporucoval zosynchronizovat s okolitymi krajinami, pretoze sa skutocne jednalo rozsahom a narocnostou o tazko prekonatelne podujatie.
Nápad pre tento Maratón prišiel len tento rok cca 3 mesiace dozadu, takže nebol zaradení v kalendári a nemohol byť zosynchronizovaný s okolitými krajinami. Keď bude táto súťaž aj na budúci rok potom to tak bude ako odporúčaš.
Keď by to malo byť aj na budúci rok a časom by sa z toho stala tradícia nový dátum bude 23-24.6.2018 (200 terčov za víkend). Aby sa vyhovelo Majuši tak 22 - 24.6.2018 (300 terčov za víkend vrátane piatka)
Výsledkovo máme HFT GURU senior František Hulač a HFT GURU Junior Benjamín Benko. Pre mňa osobne je GURU každý ten čo sa prihlásil a si to aj odstrieľal.
Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým čo sa tejto akcií zúčastnili a priložili ruku pri rozoberaní trate.
Menovite sa chcem poďakovať:
Mirke - za laminovanie čísiel na značenie trate a sklopiek, pomoc pri navrhovaní bielej trate a stavbe v sobotu
IvanoviG - pomoc pri navrhovaní zelenej trate a stavbe trate v sobotu, stavba nastrelovačky
Serpovi - zabezpečenie cien, kosenie problémových stanovíšť, montáž konzol na sklopky stanovištia 1-16 biela trať
Marcelovi - stavba a rozoberanie kompletnej trate, stavba nastrelovačky
Sárke a Viki - stáčanie šnúr
Simone - pomoc pri vyhodnotení výsledkov a tlač diplomov
Igi79 - vecné pripomienky k trati (na budúci rok budú zapracované)
Naším strelkyňam (ženám), že to nevzdali a vydržali až do koncaVEĽKÉ Ď A K U J E M všetkým zúčastneným.