Tak pridam zopar riadkov i postrehov aj ja.
V prvom rade chcem podakovat SAFTE , ze zabezpecila vsetko potrebne pre nas ako ucastnikov.
K priprave na sutaz by som len podotkol,ze ma zaskocila nadmorska vyska a zima. Nakolko som prvy krat pripravu na zahranicnu
sutaz pripravoval podla aktualnych nasich podmienok doma ozaj pokles o vyse 20 C som jednoducho necakal.
Prvy den to bolo kvoli dazdu, neregulernym killzonam,nefunkcnym sklopkam,obrovskej zime, neschopnym organizatorom naozaj silna kava.
Mozno pred par rokmi by som sa riadne
nastval, ale akosi som uz otupel na sutaziach na medzinarodnom fore.Zacal som to brat trosku s nadhladom.Aj napriek tazkym podmienkam a problemom s optikou, co sa dalo cakat som to v klude dostrielal s vedomim, ze mi zacala hrdzaviet hlaven od vody,ze som citil,ze na mna po takom narocnom dni nieco lezie a nebola to ziadna spolustrelkyna
Z tohto dovodu som druhy den vynechal, potreboval som sa zohriat v prvom rade,kupit si aspon mikinu a zrelaxovat.
Myslim, ze to bolo spravne rozhodnutie vzhladom k okolnostiam. Veta ktoru som povedal mojmu ruskemu kamaratovi znela:
V dazdi sa chodi na ryby, v slnecny den sa striela
Treti den som na nastrelovacke zistil, ze mi puska striela ovela nizsie a vlavo.Mal som to dokliknut miesto toho som sa rozhodol to dostrielat s takymto stavom.Kedze bola to loteria, ale vzhladom k tomu aka bola situacia som si povedal, prinesiem si pusku takto domov a kukneme sa na to az doma.Takze zatial nebol cas,ale dam vediet.
Ako som uz spominal bolo tam na ME vela preslapov a myslim, ze mnoho ludi bolo sklamanych,rozculenych, no na druhej strane vsetci sme strielali teoreticky to iste.Trate boli uplna pohoda a myslim,ze priemerny strelec SAFTA by dal v pohodicke 40-45b nic zakerne tam nebolo.Druha stranka je psychika strelca na takomto fore.Myslim hlavne pre SAFTA je dobre,ze sa pridali dalsi strelci a okusili medzinarodne forum.
Je potrebne napisat, ze aj nase oblastne sutaze, alebo ine sutaze pod zastitou SAFTA su uplne niekde inde a ludi u nas bavi tvorit trate.
V nemecku to zjavne nikoho nebavilo a nahadzali to len tak, alebo som len mozno narocny.
Dolezite je ale z kazdej sutaze poznanie,poznanie noveho,ci uz ludi,miesta,spolustrelcov, krajiny cohokolvek.
To som si odniesol aj z Nemecka z ME.
Na zaver gratulujem nasim chalanom cistou nahodou otec a syn
ze sa im podarilo uspiet na medzinarodnom fore.
p.s. priprava na dalsiu sezonu zacina