Najskôr zopár technických údajov:
Celková dĺžka:
400mmHmotnosť:
540gPriemer objektívu:
44mmVonkajší priemer objektívu:
53mm (58mm s krytkou objektívu)Celková šírka:
66mmNastavenie paralaxy:
od 10 yardov, cca 9 metrov (z boku tubusu)Telo tubusu:
jednodielne ? 1" (25.4mm) hliníkPlnený:
Dusíkom (vodotesný)Balenie obsahuje: puškohľad, krytki objektívu, okuláru, slnečnú clonu a utierku na optiku.
Celkový dojem z puškohladu je dobrý až na krytky objektívu a okuláru, sú plastové a pôsobia veľmi lacno a nekvalitne, inak spracovanie je na celkom dobrej úrovni, komínky pre nastavenie výškovej a stranovej korekcie idú dosť ztuha a neklikajú veľmi zreteľne ale dajú sa nastavovať pohodlne rukou po odskrutkovaní kovový krytiek (netreba používať pri štelovaní skrutkovač alebo mincu ako pri niektorých typoch)... Najviac ma zaujala osnova, kríž je tenký a vyzerá veľmi dobre, samozrejme že pri optike tejto cenovej kategórie je už samozrejmosťou že nemení nástrel pri rôznych zväčšeniach. Čo sa týka svetelnosti optiky tak pri 6 až 12 násobnom zväčšení je obraz veľmi čistý a jasný, vyššie zväčšenia sa taktiež dajú slušne využiť ale s narastajúcim zoom-om badať úbytok jasu a ostrosti hlavne pri zhoršených svetelných podmienkach. Pri 24 násobnom priblížení už naozaj cítiť že 44mm objektív je málo pre tento puškohľad... Asi najviac čo mi na tejto optike vadí je výrazný "tunel" (ako náhle je oko trochu mimo optickú os tak sa stráca obraz) ale na druhú stranu to môže byť aj malá výhoda lebo strelec je nútený pozerať cez puškohlad stále rovnako. Mám túto optiku asi pól roka a som s ňou celkom spokojný a ak to mám zhrnúť tak za cenu cca 190€ je to celkom slušná optika na PCP alebo CO
2 zbraň.
Pre porovnanie pridávam zopár fotiek z malého zimného testu (rôzne vzdialenosti pri rôznych zväčšeniach):
Vzdialenosť 30m zväčšenie 6x (1mil = 12cm):Vzdialenosť 30m zväčšenie 12x (1mil = 6cm):Vzdialenosť 30m zväčšenie 24x (1mil = 3cm):Vzdialenosť 58m zväčšenie 6x (1mil = 23.2cm):Vzdialenosť 58m zväčšenie 12x (1mil = 11.6cm):Vzdialenosť 58m zväčšenie 24x (1mil = 5.8cm):Referenčné foto (bez zväčšenia):