Zlatý moji kamaráti, tak dnes som robil taký maličký test sústrelu diaboliek RWS Super Field cal. 4,51 váha 0,54g. JSB Exact cal. 4,51 váha 0,547g RWS R 10 Match cal. 4,50 váha 0,53g H&N Baracuda cal. 4,50 váha 0,69g Strielal som na 44 M s miernym ale plynulým vetrom z ľavej strany. RWS Super field dosť hádzali, rozptyl 2,5 cm. JSB rozptyl 1,9 cm. RWS R 10 (to len tak nakoľko to je špeciál na 10 m plochá hlavička) rozptyl 2,5 cm a nakoniec váhovo nevhodné Baracudy s rozptylom 1,5 cm. HN a môj dojem z nich: HN robia 5 stupňov kvality (precision) sú to malé čiarky na krabičke a tieto mali 4, a naozaj porovnaním kvality spracovania (ale žiadna poškodená sukienka) tak musím uznať že JSB sú hladšie a HN kvôli váhe dosť padali (určené 25 J a viac) ale sústrelom ma nesklamali i keď HN deklarujú cal. 4,50 tak ledva som ich natlačil do hlavne a JSB mám 4,51 a tie idú ľahko tak naozaj neviem. HN boli oproti JSB ťažšie a pri bočnom vetre sa to mohlo brať ako výhoda. Ja som pevne rozhodnutý objednať si HN Field target Trophy, precision 5, cal. 4,51 váha 0,56g určené pre výkon iba 16 J a uvidím a dám vám vedieť. Diabolky aj terč ak budete mať záujem vám ukážem na najbližšom stretku. Možno som sa zle vyjadril o tom že HN sú najpoužívanejšie diabolky na MS a Olympiáde ale je to tak, a myslel som tým disciplíny 10 M terč, running target a bench rest a nie FT, tak ma neukrižujte, a nehnevajte sa že chcem vyskúšať aj iné strelivo ako JSB a s JSB budem strielať ďalej lebo ma naozaj zatiaľ nesklamalo.
_________________ člen SAFTA + WFTF a strelec ktorý viac obdivuje "staviteľov FT tratí" ako ich víťazov
|