Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 01 Nov 2024, 16:37

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 479 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 48  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Rady pri kúpe puškohľadov
PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 16:14 
nováčik
nováčik

aký je rozdiel medz NS Nighteater, Targetmaster a Diamond 10-50x60 ? Zvažujem kúpu nového kukera.
Ak by som volil nižšiu triedu NS ktorá voľba je lepšia ?
NS Nighteater 8-32x44
NS Nighteater 6-24x44
NS Nighteater 6-24x56

Dík za odpovede.

Chlapi teda nejako konkrétni ste zrovna neboli. Bol som na stretku v Štefanovej (Hammerli Hunter 900),videl som vaše výbavy a bol som úplny zelenáč. Akosi sme sa ani nedostali k nejakej konkrétnej debate. Niečo som načítal, niečo odpočul a tak zvažujem do čoho ísť. Strieľanie ma baví a strieľame celá família. Máme blízko vojenskú strelnicu a máme možnosti neobmedzené (strelnica 1000m). Ak by mi to šlo chcem u toho ostať a chodiť aj na stretká a trošička aj súťažiť. Diamond je 3 x drahší kvôli vyššej kvalite. Ako užívateľ v čom uvidím rozdiel ?

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 16:20 
vo výslužbe
vo výslužbe

Na akú zbraň to chceš? Na to Hammerli?

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 16:51 
nováčik
nováčik

Nie nechcem to na Hammerli idem si kupovať novú srandičku. Pozerám po Hatsan AT-44-10x s hlavňou LW. Vraj sa dajú výborne výkonovo tuniť a sú s touto hlavňou mimoriadne presné. Ak je niečo lepšie nechám si aj poradiť. Keďže strieľam na vojenskej strelnici a neporušujem zákon privítal by som aj návrh nejakej inej dobrej alternatívy s tým, že bude možné ladiť výkon na viac ako 15J daných zákonom. Strieľam s obľubou na väčšie vzdialenosti a so 14,6J to nie je žiadna sláva zvlášť s tou mojou Hammerli. Nieže by bola zlá, len už mi nestačí... Preto aj lepšia optika adekvátna zbrani. Hovorí sa o pomere 1:1 (cena zbrane a optiky). Toľko na objasnenie načo chcem novú optiku.

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 17:22 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Na viac ako 15J potrebujes zbrojny preukaz, aj ked je to vzduchovka.

Co sa tyka optiky, je lepsie sa najprv rozhodnut aku zbran budes pouzivat a potom riesit optiku.

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 17:40 
nováčik
nováčik

Ak strieľam na registrovanej strelnici pod dozorom môžem strieľať aj z malorážky bez ZP a neporušujem zákon. To len pre info. Takto som strieľal vo vojenskom priestore napr. aj z ostrelovačky ráže 308 Winchester. O zbrani, ktorú mienim som písal o pár riadkov vyššie a zároveň som aj písal, že si nechám rád poradiť. Nerozumiem preto poslednej odpovedi.

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 17:51 
junior
junior

ked nevies, tak nerozumies

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 18:08 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ak strielaš na strelnici zákon neporušuješ ak tá zbraň ktorou strielaš je v majetku niekoho, kto ZP má.
Ak ZP máš alebo nemáš a kúpiš si vzduchovku do 15J, ktorú vyladíš na viac ako 15J porušuješ zákon o zbraniach a strelive pretože nemôžeš vykonávať zmeny na zbraniach.
Vzduchovku s továrne nastaveným výkonom na viac ako 15J môžeš kúpiť iba na ZP.
To len pre info a samozrejme bez urážky.
Čo sa týka optiky mal by si byť rozhodnutý aj akú sumu si ochotný investovať a tiež či by si bral aj z druhej ruky. Ak máš jasno v peniazoch je to o to jednoduchšie pretože ako som ti písal v druhom vlákne napr. tie tri optiky Diamond, Targetmaster a Nighteater sa jednoducho medzi sebou ani nedajú porovnávať.

PoslaťNapísal: 12 Apr 2011, 21:38 
vo výslužbe
vo výslužbe

sefinko32 píše:
Diamond je 3 x drahší kvôli vyššej kvalite. Ako užívateľ v čom uvidím rozdiel ?
Ak nemieniš súťažiť tak neviem či sa ti Diamond oplatí kupovať (aj keď...). Jeho najväčšia výhoda oproti ostatným spomínaným modelom je hlavne to na akej dĺžke chodu kolesa paralaxy je rozmiestnený pre nás užitočný rozsah vzdialeností (9-50m) s tým súvisí aj presnosť merania.
Potom sú tu ešte také "detaily" ako napríklad že na diamonde sa pri otáčaní posúva celá vežička oproti ryskám (toto ocenia hlavne "klikači") takže vieš "kde si". Targetmaster takúto vymoženosť nemá a keď človek pozabudne na ktorú vzdialenosť mal práve naklikané tak má problém - hlavne pucel by mohol o tom rozprávať... :diable:

Kým som si kúpil diamonda tak som mal 2 ďalšie optiky. S dnešnými skúsenosťami by som ušetril peniaze za 2 optiky... :]

PoslaťNapísal: 24 Apr 2011, 19:42 
mazák
mazák
Obrázok užívateľa

Chlapci a dievčatá, dámy a páni, tento čas veľkonočný ma prinútil k finálnemu zamysleniu sa nad otázkou, ktorý puškohľad kúpiť. Chcem ho na moju CZ200 so zameraním FT+občasne občasné HFT. Limit je cca 200€ a rozhodujem sa nad HAWKE VARMINT SF 6-24x44 (1/2MD) a BSA STEALTH TACTICAL STS 6-24x44mm illum.

Aké sú Vaše odporúčania? Ďakujem

PoslaťNapísal: 24 Apr 2011, 19:50 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

no z tych dvoch teda ak by som ja vyberal na FT a ak je ten mildot na hawkovy ozaj polmildot tak jednoznačne ten hawk.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 479 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 48  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia