Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 11:10

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 121 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Hatsan AT44
PoslaťNapísal: 24 Apr 2011, 07:54 
veterán
veterán

pôvodný hatsan 44ka za danú cenu nie je zlý... ale v podstate úroveň CZ200ky... proste do-do (dorob doma)

pravda nájdu sa aj svetlé výnimky ako jozefov hatsan ktorý v sérii dával konzistenciu +- 1 m !!! a s pôvodnou hlavnou dáva sústrely na 30 m pod 1 cm, ale to bol skôr taký omyl prírody... proste aj turci majú sem tam lepší deň :D

pre manuálne zručných chlapcov je to za 350 dobrá kúpa, treba sa pohrať so zásobníkom, spúšťou prípadne ihlou a môže sa celkom slušne strielať v rámci začínajúcich streleckých možností...

čo sa budúcnosti týka som skôr zástanca (vekom a skúsenosťami sa to nejako už vyprofilovalo) že je lepšie si čo to prišetriť a kúpiť rovno lepšie železo... ktoré bud neriešim a rovno strielam alebo po podobných úpravách je už uplne inde...

no jo všetko je to o peňezách a čase... a kedže čas sú peňáze tak vlaste je to o peňezách na druhú :D

PoslaťNapísal: 24 Apr 2011, 21:10 
nováčik
nováčik

Na začiatku som sa pýtal na AT44 s hlavňou Lothar Walther - je to nová verzia AT44 s lepšou hlavňou priamo od výrobcu. Údajne je už polepšená aj spúšť a zásobníky.
Začínam mať pocit, že niektorí roztrpčení chalani asi nepostrehli tento detail. Stojí rovných 400€ a teda je to momentálne navyššia trieda v Hatsane.
A toto bol dôvod mojej otázky.

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 07:52 
veterán
veterán
Obrázok užívateľa

Ale postrehli... :hehe:
Len ty si nepostrehol že nikto ti ju tu neporadí (nedoporučí), ale ak chceš aby si dostal požehnanie tak napíš sem, tam ťa vynesú do neba za skvelý výber... :mdr1:

sefinko32 píše:
Prepáčte páni, ale nemám už ďalej chuť zúčastniť sa tejto polointeligentnej debaty. Nepociťujem potrebu niekomu niečo vysvetľovať. :)
Teraz nechápem??? Ty sa na niečo pýtaš alebo nám niečo vysvetľuješ?! :ghee:

Dám ti dve rady, neporovnávaj svoje načítané skúsenosti so skúsenosťami ľudí ktorý ich majú získané z vlastnej praxe (nerobí to dobrotu) a druhá rada, radšej fakt počkaj, došetri pár eur a kúp si niečo kvalitnejšie napr. cz200, FX Typhoon alebo AA S400 (posledné dve spomenuté majú čokovanú hlaveň lothar walther v základe).

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 08:16 
nováčik
nováčik

Každý fandí svojim. Máš pravdu. Už chodím po iných fórach a čítam názory ľudí čo sú súčasnými vlastníkmi. Bola chyba sa pýtať tu. :] Názov vlákna Hatsan AT44 a odpovedajú čo majú AA. Čo som mohol čakať ?

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 08:33 
veterán
veterán
Obrázok užívateľa

Ty už si dávno rozhodnutý pre Hatsana, len potrebuješ nájsť niekoho kto ti pochváli výber... :hehe:
Tak keď ho kúpiš obohať toto chudobné vlákno svojimi vlastnými skúsenosťami...
Na záver ešte jedna vec, najväčší rozdiel medzi Hatsanom a napr. AA alebo HW je v kvalite použitého materiálu a to poznáš až po čase... V minulosti som bol majiteľom jedného Hatsana, nebolo to konkrétne AT ale na to aby som si urobil obrázok z akých materiálov a v akej kvalite táto firma vyrába svoje vzduchovky mi to bohato stačilo. :berk2:

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 09:19 
junior
junior
Obrázok užívateľa

Ja mám toho hatsana na ktorého si sa pýtal a spúšť bola tvrdá takže úprava bola nutná nástrel som sem dával takže, keď chceš si ich najdi v tom vlákne čo ti dal Robo naňho odkaz.
Robo nebuc taký zlý :fouet1:

AirArms S400F Classic .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Slavia 630

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 11:39 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ak Robo nie čo hovorí o kvalite materiálov a pod tak to ber ako radu fundovaného odborníka (špičkový frézar na CNC mašinách a vinikajúci strelec) a tých PCPčiek nám prešlo cez ruky niekoľko kusov (len ja som vlastnil 5). Sámému osobne sa mi Hatsan páči ale nemal som ho tak ťažko mi je radiť (daj SS Cacovi alebo Pucelovi tí ju mali, uvidíš že ti slušne odpovedia), ale kúp a uvidíš, keď ti nebude vyhovovať predáš a kúpiš napr. HW 100 odstrielaš 3 súťaže, vyskúšaš napr. AA Evo alebo Steyr 110, a povieš si,to je puška takú musím mať a kúpiš napr. môjho Steyera. :mdr3: Najlepšie príď na súťaž určite sa nájde z nás pár čo ti dáme "streliť" a potom zvažuj že či je Hatsan s takou alebo onakou hlavňou to "pravé" železo pre teba. Časom prídeš aj na to že zásobník na xy rán je vlastne nepotrebná vec.

PoslaťNapísal: 26 Apr 2011, 09:50 
mazák
mazák
Obrázok užívateľa

sefinko32 píše:
Nepodarilo sa. HWckar sa urazil.

Neurazil som sa ani ja ale sefinko porovnavas akoze "problemove" veci na HW100, ktore su spotrebny material. To uz mozes porovnavat auta, ktorym skor skoroduje zadny diel vyfuku :crazy:
Ale v pohode ja ti nazor na AT neberiem a som rad, ze si s nim spokojny tak ako som ja spokojny s HW100 - zatial som ani jeden tvoj zmienovany problem nemal (gott sein dank)

PoslaťNapísal: 26 Apr 2011, 10:49 
vo výslužbe
vo výslužbe

ked chce nech si ho kupi ja jedneho mam a nieje to zla puska na vyblaznenie a aj na rekreacnu strelbu na pretekoch... keby som chcel strielat na pretekoch larom farom tak urcite pri nom ostanem...a to ze chce nejake drobne upravy to je jasne z jeho ceny... urcite keby som sa musel hrabat ev2 a laborovat tak nedam za nu take prachy... hatsan je aj v zaklade a originale slusny na pohodovu strelbu. ale ak ho ma clovek pouzivat na vaznejsiu strelbu treba trosku dorobata a co to este zafinancovat a veru to sa potom ozaj oplati AA 410/510 alebo nieco obdobne... dohovoril som :merci:

PoslaťNapísal: 14 Máj 2011, 18:13 
nováčik
nováčik

Dnes som namontoval novú optiku Nikko Stirling 8-32x60 a prvý krát som poriadne otestoval môjho hatsana AT44 s hlavňou LW. Plný očakávaní všakovakých negatívnych diagnóz a varovaní o ktorých sa na adresu AT44 všade píše (aj tu) som dnes vystrelil cca 400 diaboliek a zaklopem na drevo fakt spokojnosť. Nič z toho čo som sa dočítal nerobilo problém. Spúšť je mäkká, zásobník chodí dobre a neorezáva diabolky. Nerobil som žiadne úpravy ani na spúšti ani na zásobníkoch. Jediná úprava je namontovaný regulátor. Po namontovaní regulátora vystrelím 70 konzistentných rán (200-100 bar rozdiel min/max 3,5 m/s). Po nastrelení optiky strieľam na 50 m vrchnáky od PET fľaší s úspešnosťou cca 8 z 10 a na 30 m som nechybil ani raz. Pri streľbe na 50m na klasický vzduchovkový terč som mal všetky zásahy v rozmedzí 8-10. Bol som veľmi milo prekvapený a ešte teraz to rozdýchavam. Na prvý krát som to fakt nečakal. Asi som mal dnes deň. Už len dúfam, aby tento stav vydržal. :désolé1:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 121 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť