Takže prihodím aj ja.
Kompík ako taký som začal riešiť až po tom čo sme s Black Powderom preroboli môjho full power Steyr huntinga v cal.22 na 15Joulovú verziu v cal.177. Osadil mi tam "výberovú" (rozumej vyberanú z niekolkátich kusov
) hlaveň zo Slávie tuším 620 alebo 630? Už si nepamätám. Kedže regulátor bol nastavený na 100 bar (keďže išlo o najsilnejšiu verziu) namiesto 82-85 barov pre štandartné 15J (16) verzie, konzistencia bola ihneď v prdeli (po nastavovaní bicej pružiny). Aby som bol konkrétnejší bolo to +- cca 10 až 15 m/s (tu alebo na niektorom fóre sú zavesené aj grafy). Napriek tomu som na 30m občas nastrelil cca 9mm sústrel. Po osadení kompenzátorom ktorý bol ovšem absolútne bez červíkov ale na stotinu milimetra presne nalisovaný kus na hlavni sa sústrel zúžil na 6-7mm
Kompík bol urobený tak že keď suknička opúšťala hlaveň hlavička už bola v kompíku a tak vzduch vychádzajúci za diabolkou, ktorý je normálne oveľa rýchlejší a diabolku aj predbehne a tzv "vyfacká" nemá šancu nakolko obteká okolo kónickej časti a je odvádzaný do bokov. Používam JSB Heavy ktoré majú priemernú dĺžku 6,30mm a mi sme nastavili vzdialenosť kompíka od ústia hlavne na cca 5,0mm. Celková dĺžka kompíku bola cca 5cm, vstupná diera do tej kónickej časti bola tiež cca 5,0mm ale hneď o pár milimetrov vo vnútri sa postupne rozširovala až na konečných cca 5,5 až 6,0mm. Čo sa týka tvaru bol takmer identický ako ten od Rowana akurát tie "odfukové" diery po bokoch boli kratšie (cca 3-3,5cm) ale širšie (cca 1,8-2,0cm).
Takže záverom: IMHO funkčná vecička ktorá evidentne pomohla.
Druhý kompík bol súčasťou pušky Daystate Grand Prix. Nakolko je v ňom inštalovaná aj elektronika vstavaného chronografu nerýpal som sa v ňom
Tretí kus mám na Ripley Rifles AR5s. Doteraz som strielal len s nasadeným kompíkom takže neviem čo to robí bez.
Vzhladom k sobotným udalostiam to teraz ani testovať nebudem. Ale keď bude Ripley O.K. vyskúšam to.
Ináč všetci čo to v HU mali nainštalované si to chválili že im to sústrel zlepšilo
preto predpokladám že Aďo nedopatrením dostal zrovna chybný kus (a ak to ujo Károly ani nevyskúšal tak ani nevedel že ponúka zlý kus).
opäť IMHO.