pátrám pátram a ten nový FT reticle vyzerá celkom fajn (3 lajny kde stred je v "strede" obrazu)... staršia verzia mala 2 lajny kde akože stred bol posunutý mierne do hora od stredu obrazu čo sa mi moc nepozdáva... a našiel som totok (koniec koncov kde inde by sme to mali nájsť že áno...)
http://www.nikkostirling.com/Content/PDF/FTreticle.pdfnemohol som nájsť kedy je ten ich FT kríž TRUE... tak ak tento návod je OK tak potom pri 10x zväčšení... má velké čiary 50 mm na 100 m čo sú vlastne 1/2 doty a tie 4 malé pri strede sú vlastne 25 mm 1/4 doty
toto by chcelo preveriť lebo zatial čo boli nighteatre a targetmastery s MD krížmi tak boli true pri max zväčšení (väčšinou 24x) ??? caco skús nahodiť fotku na kríž na 10 m pri 10 x zväčšení s natiahnutým centimetrom... ak sa dá...
potom by malo platiť že pri 20 x zväčšení sú to vlastne 1/4 doty a 1/8 doty (ak kríž je kríž rovnaký len ciel sa zväčšuje) čo by bolo super malé čiarky predstavujú tým pádom 12,5 mm a 25 mm na 100 m
ideálne by bolo zväčšenie 25 kde velké čiary budú 20 mm a malé čiary 10 mm a môžeme veselo meraaaaaaaaať... a netreba ani paralaxu... (len sa treba naučiť rátať alebo mať kalkulačku po ruke
)
no teória je krásna vec ale prax je druhá... uvidíme povedal jednooký... (ale aspoň ma to o kúsok posunulo bližie k optike NS targetmaster/nighteater 6-24x56 FT aj ked ten Hawke Tactical 8,5-25x42 vyzerá stále lákavo...)