ano suhlasim aj ja , ze to co pisal ferin (pretlakovanie komorky za regulatorom) moze byt rovnako realne vysvetlenie ako pokles tlaku v nej.
Nedalo mi a aj ja som dnes vytiahol Evo po par tyzdnoch a tiez aj hradla a zmeral som
Prvy vystrel po niekolko tyzdnovom pauzovani bol o cca 7m/s pomalsi ako nasledujuce, asi po 10 takmer totoznych som dal cca 15 min pauzu a nasledujuci sa nijako nelisil od predchadzajucich. Skusal som to aj v minulosti ked som robil merania aj s dlhsimi pauzami skoro 60 min a rozdiel som si nevsimol.Takze?: Je to vo hviezdach!! Kym to niekto nejako realne neodmeria (asi by sa musel merat objem vypusteneho vzduchu z komorky, pripadne tlak v komorke) mozme sa len dohadovat. Ja sa snazim (kedze nejde zlozit kartus) nechavat Evo po dostrielani s nizsim tlakom (cca 100 bar) a po dlhsom nepouzivani zasa nie je az taky problem pustit prvu naprazdno. Teraz ma ale napadlo, ze ja som dnes vybral Evo z miestnosti s konstantnou teplotou cca 19 C a dal som ho vonku ( slniecko ), zacal som si chystat hradla a v tom som dostal navstevu( bola u mna zhruba hodinku) potom som sa podujal merat. Je kludne mozne (aj ked Evo je strieborne), ze sa za ten cas puska na slniecku pekne rozohriala (bola v zavetri kde slusne svietilo slnko a bola tam teplota cca 20 C) cela vratane vnutra - komorky cim mohol nepatrne stupnut tlak v komorke a potom by to vysvetlenie s vyssim tlakom a tym padom vacsou silou proti bicej pruzine a tym skorsim uzavretim ventilu a tym mensou rychlostou mohlo byt realne .
Ferin - ty drzka jedna ! ty si to mozno rozluskol!
Dolezite je ak to drzi konzistenciu priebezne - prva bude teda mozno "rana istoty"