Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 01 Nov 2024, 05:42

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 280 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: AirArms EV2 MK IV
PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:30 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

teoreticky to môže byť aj pretlakovaním regulátora a to je pravdepodobnejšie ako to čo popisuje ujo Bench rest. V regulátore sa zvýši tlak natoľko, že bicí mechanizmus v momente výstrelu nedokáže svojou silou dostatočne otvoriť ventil a tým je rýchlosť menšia. Toto potvrdzuje aj ferove dávnejšie konštatovanie že po natlakovaní je vždy prvý výstrel pomalý....puška pred tým samozrejme dlho stála a nakoľko je kartuš nedemontovateľná, tak sa regulátor pretlakováva. Ja na Anschütz-i kartušu vždy povoľujem a Štajeristi robia asi všetci to isté. Pokiaľ je zbraň v priebežne konzistentná, asi to nebude na reklamáciu.... Keď som kúpil Evo, tak mi niekto ( nepamätám už kto ) dal odkazy na zahraničné fóra, kde toto riešia....tuším to v tomto vlákne aj niekde je !!! Podľa mňa to opotrebovaním začne robiť každá jedna vetrovka s regulátorom a hlavne tie, ktoré majú nedemontovateľné kartuše. Anschütz si tiež občas potrebuje vystreliť naprázdno. Reklamáciou docieliš možno opravu, ale skôr alebo neskôr sa to bude opakovať. Je to môj názor a kľudne si ho strčím za klobúk a pôjdem sa s ním odfotiť :mrgreen:

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:41 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Ja dakujem za kazdy nazor a radu. Momentalne naozaj neviem ako dalej. Musim povedat,ze EVa by som sa nerad vzdal. Ked sa mozem opytat ako su na tom dalsie EVa v startovom poli, pripadne ine znacky, ak to mate pomerane.

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:51 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

fero, ja keď som kúpil EV-o, tak hneď z krabice išlo na Combro a lietalo výstrel od výstrelu +-16m/s a to bolo fakt na slučku :pendu: a bolo ihneď vrátené predajcovi. To isté Ev-o hneď po mne kúpii ďalší dvaja ľudia ako nové, ktorý mali taktiež problém a skôr alebo neskôr ho vrátili. Odpíš si výrobné číslo a dobre si ho uschovaj. Uvidíš v Skýcove ako sa to bude chovať priamo v závode, tam predebatíme za okrúhlym stolom.

to Bench rest: to mierne zníženie tlaku v regulátore počas fajčpauzy, keď je pred ním väčší tlak v kartuši mi musíš v Skýcove vysvetliť a nakresliť :contrac:

Naposledy upravil ferin dňa 08 Apr 2012, 20:15, celkovo upravené 4

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 20:11 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Moje EVo meriam takmer pri kazdom treningu. Zatial v poriadku.
Drzi si to hodnoty, ako ked som ho kupil. Tabulky a grafy su v tomto vlakne. Tiez som daval medzi seriami vystrelov pauzy.

Subor je zverejneny v tomto vlakne zo dna 14. maja 2011. Je to 9 strana vlakna tusim.

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 21:17 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

pripadne ine znacky, ak to mate pomerane.
ja som este take testy nerobil.
kartušu vyberam aj ked nejdem strielat jeden den. dostrielam a vysrobujem. aj tak ju musim zakaždým plniť.
pocas suťaže ked sa zapiska tak niekedy nechavam aj natiahnute ked som sa uz chystal vystrelit ale nevsimol som si ze by som zrovna vtedy zakaždým netrafil. to by som musel viac vypozorovať.
ktovie co by mi prezradil taký test. na combre.

PoslaťNapísal: 09 Apr 2012, 08:37 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Tu je spomenute vlakno, kde sa tento problem riesil.
http://shooting-the-breeze.com/forums/s ... php?t=3980

PoslaťNapísal: 09 Apr 2012, 12:05 
senior
senior

ferin píše:
to Bench rest: to mierne zníženie tlaku v regulátore počas fajčpauzy, keď je pred ním väčší tlak v kartuši mi musíš v Skýcove vysvetliť a nakresliť :contrac:

ahoj Feri, on nepisal o miernom znizeni tlaku v regulatore(prave naopak)-pisal o tom ze snad cez netesny O-kruzok prepusta tlak z komorky (kde by mal byt tlak taky,aky obmedzi hodnota nastavenia na regulatore) do hlavne. Ale teraz rozmyslam nad tym, ze ak tam (v komorke) tlak klesne (povedzme z 85 na 75) preco ho regulator nedorovna vzdy na hodnotu aka je na nom nastavena? Ved regulator funguje kontinualne ci nie? Predsa povel pre regulator na doplnenie (dorovnanie nastaveneho tlaku v komorke) prichadza len od poklesu tlaku v nej, nie? a nie od niecoho ineho. Alebo sa mylim?

+ jedna krásna fena Brita

PoslaťNapísal: 09 Apr 2012, 15:38 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Verím že to pochopíte aj bez výkresu, nakoľko sa jedná o min pokles tlaku v komôrke za reg. o cca -5 bar (možno aj menej) tak regulátor sa neotvorí a nedoplní to z tých 80 bar na 85, on sa ti otvorí až keď klesne tlak v komôrke na cca 70 bar a nižšie, potom sa otvorí a "naplní" komôrku presne na 85 bar. Toto mám odskúšané na HW 100 a ako som to robil vám vysvetlím v Skýcove. Ja som toho názoru že regulátor ako taký je rovnakého princípu na každej puške či sa jedná o AA, Steyr alebo HW. Proste jedným slovom, pri min poklese tlaku v komôrke sa vám regulátor neotvorí, a nedoplní tlak na požadovanú hodnotu na ktorú je nadstavený, ale prečo sa reg. neotvorí pri min. úbytku tlaku to naozaj neviem, ale asi mu to nedovolí princíp jeho konštrukcie.
Treba si hlavne uvedomiť že konštrukcia a princíp regulátora bola vyvinutá aby sa presne zatvoril pri dosiahnutí požadovaného tlaku za ním (na ktorý je nadstavený) , a nie aby sa presne otváral v tomto prípade už pri 84 bar a doplnil to na 85 bar, aspoň ten čo je v HW 100 to nedokáže.
Na druhej strane aj ako píše Ferin, dôvod prečo Ferove Evo po "odpočinku" strelí pomalšie sa mi ako príčina zdá tiež reálna a tento názor nijako neznevažujem.

PoslaťNapísal: 09 Apr 2012, 16:25 
senior
senior

ano suhlasim aj ja , ze to co pisal ferin (pretlakovanie komorky za regulatorom) moze byt rovnako realne vysvetlenie ako pokles tlaku v nej.
Nedalo mi a aj ja som dnes vytiahol Evo po par tyzdnoch a tiez aj hradla a zmeral som
Prvy vystrel po niekolko tyzdnovom pauzovani bol o cca 7m/s pomalsi ako nasledujuce, asi po 10 takmer totoznych som dal cca 15 min pauzu a nasledujuci sa nijako nelisil od predchadzajucich. Skusal som to aj v minulosti ked som robil merania aj s dlhsimi pauzami skoro 60 min a rozdiel som si nevsimol.Takze?: Je to vo hviezdach!! Kym to niekto nejako realne neodmeria (asi by sa musel merat objem vypusteneho vzduchu z komorky, pripadne tlak v komorke) mozme sa len dohadovat. Ja sa snazim (kedze nejde zlozit kartus) nechavat Evo po dostrielani s nizsim tlakom (cca 100 bar) a po dlhsom nepouzivani zasa nie je az taky problem pustit prvu naprazdno. Teraz ma ale napadlo, ze ja som dnes vybral Evo z miestnosti s konstantnou teplotou cca 19 C a dal som ho vonku ( slniecko ), zacal som si chystat hradla a v tom som dostal navstevu( bola u mna zhruba hodinku) potom som sa podujal merat. Je kludne mozne (aj ked Evo je strieborne), ze sa za ten cas puska na slniecku pekne rozohriala (bola v zavetri kde slusne svietilo slnko a bola tam teplota cca 20 C) cela vratane vnutra - komorky cim mohol nepatrne stupnut tlak v komorke a potom by to vysvetlenie s vyssim tlakom a tym padom vacsou silou proti bicej pruzine a tym skorsim uzavretim ventilu a tym mensou rychlostou mohlo byt realne .
Ferin - ty drzka jedna ! ty si to mozno rozluskol! :clap: :lol: :langue1: :merci:
Dolezite je ak to drzi konzistenciu priebezne - prva bude teda mozno "rana istoty"

+ jedna krásna fena Brita

PoslaťNapísal: 09 Apr 2012, 17:43 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

ved aj ostrelovači maju-volaju prvu ranu studenu.
tak asi to plati aj pri vzduchovke. aj ked na inom pricipe.

ano dnes ti slniečko zohrialo flintu. bol som strielal som - zohrialo.
aj ked minimalne bez vplyvu na nastrel ale zohrialo.
prva rana po troch dnoch nestrielania v vybratou kartušou išla o 2mm nižšie. na 20m.
pred tromi dnami bolo +13 dnes bolo +7°C.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 280 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia