Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 01 Nov 2024, 07:24

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 280 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: AirArms EV2 MK IV
PoslaťNapísal: 07 Apr 2012, 19:51 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

fero.....ja viem, je to na zlosť !!! ja som si tým prešiel ako prvý ešte s teplou MKIV-kou. ale....skús si ešte vymeniť batérie v Combre, možno je to chabé chytanie sa slamky, ale predsa to skús.

PoslaťNapísal: 07 Apr 2012, 20:00 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Baterky som dal nove, vysledok rovnaky. Budem to riesit az po Skycove, tak poprosim Serpu aby tam zobral svoje Chrony. Vylucime vplyv Combra. Myslim, ale ze Combro je v poriadku.
Konzistencia pri vystreloch nasledujucich po sebe je super. Po prestavke je prva rana pomalsia, druha je v poriadku.

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 18:07 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Tak som dnes pomeral. Ked som meral rozdiely po zisteni ze sa EVo sprava nejako cudne som nameral vacsie rozdiely. Pokles rychlosti po prestavke bol 5-8 m/sek a aj ustovka bola vyssia ako pri dnesnom merani. Z toho merania nemam cely zaznam lebo som si znacil iba rozdiel. Teraz pripajam meranie 90 ran. V stlpci prestavka je dlzka prestavky pocas merania. V tom istom formate je prva rana po danej prestavke. V subore je aj harok z merania 27.3.2012 pre porovnanie ked vsetko fungovalo. Dnesne meranie je v harku 8.4.2012.
Vysledky este overim v Skycove na normalnych hradlach a ...

Prílohy:
Konzistencia EV2 II.xlsx [18.18 KiB]
121 krát

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 18:31 
vo výslužbe
vo výslužbe

27.3.2012 si ale nerobil prestávky. Alebo ano?
Pred časom som už spomínal, že na MS v Maďarsku som si všimol že Dave Combrik čo bol so mnou v teame (mal AA evo) takmer vždy po dlhšej prestávke odpálil prvú naprázdno. Aj mi potvrdil že to robí kôli tlaku v regulátore. Sledoval som potom viacerých a robilo to dosť ludí.
Tak isto aj minulý rok v Taliansku to robilo viacej strelcov.

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 18:54 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

co je to dlksia prestávka?
kolko asi tak v minutach alebo v hodinách?

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:02 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ja si osobne nemyslím že to nie je v regulátore a nakoľko je to vždy prvý výstrel po "odpočinku" myslím si že ti cez otvárací ventil (prepúšťací ventil do hlavne) nepatrne uniká vzduch čo sa prejaví na pomalšej prvej strele. Po každom výstrele ti regulátor do komôrky natlačí 85 bar a zavre sa (to je nám jasné). Úderník klepne po ventile ktorý to z tej komôrky fúkne do hlavne a ja som presvedčený že chyba je v tom ventile respektíve jeho O krúžku. Treba si uvedomiť že ten regulátor (nakoľko nie je živá bytosť :hehe: ) nevie že práve teraz si spravíš pauzu a on práve po poslednom výstrele pred pauzou by pustil do komôrky cca 80 bar miesto 85 bar. To je somarina a ten tlak sa mierne zníži práve v čase tejto pauzy a ak chceš zistiť či je to tak skús nasledovné, odmontuj kompenzátor aby si mal prístup ku koncu hlavne ,potom na prázdno vystrel, prst si jemne natri Jarom, Purom atď + voda,proste aby ti to bublinkovalo a jemne ho prilož na koniec hlavne, ak ti to bude bublinkovať tak je to jasné. Robil som to aj tak že koniec hlavne som ponoril do vody a sledoval únik vzduchu. Ak ti vzduch neuniká tak je to asi v poriadku a ako Caco píše po dlhšej prestávke jednu "bachni" na prázdno, je to zrejme konštrukciou tej pušky.
To Ivco Ivan pozri si Ferov graf a tam máš koľko minút sú jednotlivé prestávky. Je to okolo 10 min.

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:10 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ešte mi Fero prezraď jednu vec, počas tej prestávky máš nabité (teda natiahnutý úderník) alebo pred prestávkou vystrelíš čakáš tých 10 min. nabiješ a vystrelíš a je to pomalšie. zrejme to robíš tak, že? či.....

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:12 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

caco píše:
27.3.2012 si ale nerobil prestávky. Alebo ano?
Pred časom som už spomínal, že na MS v Maďarsku som si všimol že Dave Combrik čo bol so mnou v teame (mal AA evo) takmer vždy po dlhšej prestávke odpálil prvú naprázdno. Aj mi potvrdil že to robí kôli tlaku v regulátore. Sledoval som potom viacerých a robilo to dosť ludí.
Tak isto aj minulý rok v Taliansku to robilo viacej strelcov.

27.3. bola jedna 30 minutova prestavka, je to poznacene pod prvym stlpcom a pod druhym je poznacena cigaretka. Tam to bolo absolutne v poriadku. Zabudol som dodat, ze diabolky pri oboch meraniach su z tej istej krabicky.
Bench rest: pred prestavkou vystrelim a necham tak, teda nemam natiahnute.

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:21 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Este doplnim ako som prisiel na to ze nieco nie je v poriadku. Meranie 27.3. bolo v utorok. V ten isty tyzden v piatok, ako som bol spokojny, tak ma napadol este jeden test. Meral som jednu strelu, po nej 10 minut prestavka, dalsia strela, znovu 10 minut prestavka ..... Bol som na 24. rane, vsetko super. Uz ma to nebavilo, trvalo to dlho, ale som si povedal, ze to dotiahnem do 30 ran a koncim. Myslim, ze pri rane 27, zrazu - 8m/sek a uz to tak aj zostalo. Ale asi som prvy, komu sa zbran nepokazila vonku pri strelbe, ale doma v kuchyni.

PoslaťNapísal: 08 Apr 2012, 19:25 
vo výslužbe
vo výslužbe

Nie, nie :nonon:
Mifo bol prvý...

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 280 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia